Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανοησία και η αδιαφορία

Έχοντας πλέον την εμπειρία των προηγούμενων μηνών (αλλά βλέποντας και την κατάσταση που έχει αρχίσει και ξεφεύγει πάλι σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες) οι επιστήμονες στη χώρα μας έχουν αρχίσει πλέον να επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει η άμεση ανάγκη να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού (σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους), ειδικά στις περιοχές που τα πράγματα έχουν “σφίξει” και ο κορωνοϊός πάλι παρουσιάζει έξαρση.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα η συμπεριφορά όλων μας έναντι της υφιστάμενης κατάστασης (γιατί το καλοκαίρι ήταν επιβαρυντικός παράγοντας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα) αλλά να αλλάξει και η συμπεριφορά της Πολιτείας, που θα πρέπει να έρθει πιο κοντά στους νέους ανθρώπους.

Όπως λένε όλοι, μετά από την επιτυχημένη περίοδο μέχρι τις αρχές Ιουνίου (που πήγε καλά χάρη στον κόσμο που ακολούθησε τις οδηγίες και στα μέτρα που ελήφθησαν νωρίς) μέχρι τώρα μας έχει βοηθήσει ο καιρός, που είναι σχετικά καλός.

Επισημαίνουν δε ότι – για την ώρα – είμαστε καλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που ο καιρός έχει αλλάξει.

Όμως η κοινωνία θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση και η Πολιτεία να είναι έτοιμη να λάβει μέτρα (αλλά και να αλλάξει τα πρωτόκολλα, αφού είναι νέος ιός και οι ειδικοί ακόμη τον μαθαίνουν).

Από τα λεγόμενα των επιστημόνων ένα είναι φανερό: ότι θα πρέπει πριν από τον κορωνοϊό να αντιμετωπίσουμε την ανοησία κάποιων και την αδιαφορία κάποιων άλλων. Και στη συνέχεια σίγουρα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας τον κορωνοϊό.