Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κορωνοϊός Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κεντρική Μακεδονία: έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας ζητά ο Τζιτζικώστας

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε ένα έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, διότι οι επιπτώσεις από την είσοδο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών στο Επίπεδο Επιτήρησης 4 (κόκκινο) θα είναι ανυπολόγιστες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, καθώς και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Ζητώ ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από την Κυβέρνηση ένα έκτακτο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής μας. Η τοπική μας οικονομία θα μπει σε περαιτέρω ύφεση λόγω των νέων μέτρων. Πρέπει όλοι μας, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας όλους τους πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, να φροντίσουμε ώστε το επόμενο διάστημα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις μας, να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας και κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας και όσοι πληγούν περισσότερο από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια διέθεσε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της, με τα 40 εκ. ευρώ να διατίθενται για την πρόσληψη επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και τα υπόλοιπα 40 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των δομών υγείας.