Κατηγορίες
διεθνή Ευρωπ. Ένωση

Ισορροπιστές απ’ τους λίγους εκεί στην Ε.Ε. – κυρώσεις μελλοντικά στους Τούρκους “εάν και εφόσον…”

Η Ε.Ε. μένει σε “καταδίκες” και σε ευχολόγια για συνέχιση διαλόγου με την Τουρκία.

Δεν θα ασχοληθούμε με εκφράσεις της πλάκας, όπως το “καρότο και μαστίγιο” που θα ακούμε και θα διαβάζουμε συνεχώς από σήμερα το πρωί και μετά.

Τα πράγματα είναι απλά: η Ε.Ε., που θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας (επειδή αμφισβητεί και απειλεί την κυριαρχία δυο κρατών-μελών της) δεν το έκανε!

Έκανε το ακριβώς αντίθετο: άφησε στη διακριτική ευχέρεια των Τούρκων – κατόπιν πιέσεων των Γερμανών (κυρίως) – το τι θα γίνει, μελλοντικά.

Δηλαδή, χωρίς να στέλνουν κάποιο ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα στους Τούρκους, οι εταίροι μας έκλεισαν για μια ακόμη φορά τα μάτια σε ότι συμβαίνει και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “αν δεν σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες οι Τούρκοι, τότε υπάρχουν εργαλεία για να πιέσουν”…

Ισορροπιστές για μια ακόμη φορά οι εταίροι μας.

Την ώρα που οι Τούρκοι

  • λειτουργούν ως πειρατές στην ανατολική Μεσόγειο,
  • προσπαθούν να μπουκάρουν δια των “προσφύγων” σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο,
  • μπαινοβγαίνουν σε ευρωπαϊκά ύδατα (κυπριακά αλλά και δυνάμει ελληνικά, αν είχαμε ΑΟΖ),
  • εργαλειοποιούν το προσφυγικό,

ο λεγόμενος “γαλλογερμανικός άξονας” δουλεύει στο φουλ, δεν τραβάει τα λουριά στον Ερντογάν και την ίδια ώρα δεν καλύπτει πλήρως τα ελληνο-κυπριακά συμφέροντα.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι – σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ – πήγαν και ήρθαν δυο τρία κείμενα μέχρι να καταλήξουν σε αυτό που εγκρίθηκε (οπότε φανταζόμαστε τι έγραφαν τα κείμενα που απορρίφθηκαν…)

Με το θέμα η ΕΕ θα ασχοληθεί εκτός απροόπτου ξανά τον… Δεκέμβριο!