Κατηγορίες
Ημαθία παιδεία

Επίσκεψη του Διευθυντή ΔΔΕ Ημαθίας στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ριζωμάτων

Το πρωί της Πέμπτης, 1/10/2020, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το υπό κατάληψη Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων. Τον Διευθυντή συνόδευε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Νικόλαος Χασιώτης, παιδαγωγικά υπεύθυνος της σχολικής μονάδας.

Με την άφιξή του, ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε στους/στις μαθητές/τριες να συζητήσουν μέσα στον χώρο του σχολείου για τα αιτήματά τους. Οι μαθητές αποδέχτηκαν την πρότασή του και ο διάλογος πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο Διευθυντής επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του σχολείου στην περιοχή και υποσχέθηκε να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, δέσμευση που συνεπικουρεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι γονείς ευχαρίστησαν τον Διευθυντή για την επίσκεψη του και την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο σχολείο των παιδιών τους, αναγνωρίζοντας ότι, εκτός από έντονα συμβολικό, είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα. Στην συνέχεια εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Τέλος, ο Διευθυντής επαίνεσε την ωριμότητα της στάσης και της συμπεριφοράς των μαθητών και τους ευχαρίστησε για την διάθεσή τους να συνομιλήσουν μαζί του και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα από έναν γόνιμο διάλογο σε πνεύμα απόλυτης κατανόησης και συνεργασίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι μαθητές έληξαν την κατάληψη και το σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.