Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Το μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την 28η Οκτωβρίου

Στο μήνυμά του για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει τα εξής:

“Τιμούμε σήμερα το ηρωϊκό έπος του 1940 και γιορτάζουμε την επέτειο του θρυλικού ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό της Ιταλίας.

Τιμούμε επίσης σήμερα όλους εκείνους που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας, χαρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο την πρώτη αντιφασιστική νίκη.

Θυμόμαστε και τιμούμε και όλους εκείνους που συνέχισαν τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή στις πόλεις και στα βουνά τον καιρό της κατοχής δίνοντας ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας και αγώνα.

Στον καιρό της πανδημίας, ο Δήμος μας, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών του δήμου μας δεν πραγματοποίησε εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Όμως η υποχρεωτική ματαίωση των εκδηλώσεων δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τη σημασία και το συμβολισμό των ημερών.

Οι ήρωες του ’40 απαιτούν από εμάς κάτι πιο ουσιαστικό και αυτό δεν τίποτα άλλο από το να σκύψουμε για λίγο στη θυσία τους και να αντλήσουμε από αυτή προβληματισμούς και ερεθίσματα χρήσιμα για τη δική μας ζωή.

Ας αποτελέσει για όλους μας το ιστορικό «ΟΧΙ» στοιχείο αναφοράς πως ποτέ δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά επιβουλή του τόπου μας από όπου και αν προέρχεται.

Κάθε γενιά καλείται να δείξει τις δικές της αντιστάσεις, και να πει τα δικά της ΟΧΙ.

Εμείς είναι ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι οι Έλληνες ενωμένοι αλλά και όλοι οι λαοί του κόσμου και να εργαστούμε για την ειρήνη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Οι ήρωες του έπους του ΄40 μας έδειξαν το δρόμο, για μια Ελλάδα της συλλογικότητας, της φιλοπατρίας, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους”