Κατηγορίες
εθνικές εορτές Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Το μήνυμα του Γ. Κιρκιλιαννίδη για την 28η Οκτωβρίου

Σε μήνυμά του για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξάνδρειας, αναφέρει τα εξής:

“Ημέρα ιστορικής μνήμης η 28η Οκτωβρίου. Το «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε ο Ιωάννης Μεταξάς και μαζί του όλοι οι Έλληνες αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Η μικρή σε έκταση Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος που τόλμησε να αντισταθεί στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και αργότερα στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Οι ήρωες του 40 πολέμησαν ενωμένοι με θάρρος, με μεγαλοψυχία και αυταπάρνηση για ιδανικά και αξίες όπως η υπέρμετρη αγάπη προς την πατρίδα και το πάθος για την ελευθερία.

Εμείς οι νεότεροι Έλληνες έχουμε χρέος να θυμόμαστε τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας και να χτίσουμε πάνω σε αυτές το «Αύριο» του τόπου μας.

Σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει από τη μία την απειλή της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης και από την άλλη την προκλητική στάση της γειτονικής Τουρκίας, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει επίκαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το ηρωικό «ΟΧΙ» των προγόνων μας είναι αυτό που μας εμπνέει να συνεχίσουμε με τόλμη και ενότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να ξεπεράσουμε αλώβητοι τις προκλήσεις της εποχής μας.

Η ιστορική γνώση είναι αυτή που μας βοηθά να χαράξουμε το μέλλον μας με επιτυχία.

Τιμή στους ήρωες του έπους του 40!!

Τιμή σε όσους αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για το ύψιστο ιδανικό της Ελευθερίας!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!”