Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Νέα απάντηση Τσαβδαρίδη σε Καρασαρλίδου: “Μην καπηλεύεστε την Παιδεία για μικροπολιτικούς λόγους κυρία Καρασαρλίδου”

Τη συνέχεια στο σήριαλ των ανακοινώσεων από τους βουλευτές Ημαθίας Λ. Τσαβαδαρίδη (ΝΔ) και Φ. Καρασαρλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) παρακολουθούμε οι Ημαθιώτες, αφού οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Τελευταία ανακοίνωση, αυτή του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

Κυρία Καρασαρλίδου,

την ώρα που συνεχίζετε δήθεν να «αγωνιάτε» για την Παιδεία της χώρας, όταν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ «αγρόν ηγοράζατε», το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξασφάλιζε ήδη για την εκπαιδευτική κοινότητα 2.800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την αντιμετώπιση σχετικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, ΠΕΡΑΝ των 44.034 προσλήψεων νέων μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία μας.

Έτσι, δυστυχώς για σας και ευτυχώς για την Παιδεία στην Ελλάδα μας, η στελέχωση της Εκπαίδευσης και με επιπρόσθετο ειδικό επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ψυχική υγεία και να πολλαπλασιαστεί η γόνιμη παρέμβαση για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αφήνουν τις κραυγές ΣΥΡΙΖΑ να πέφτουν στο κενό, χωρίς να πείθουν πια κανέναν ενημερωμένο πολίτη.

Αυτό που μένει, είναι, να μας εξηγήσετε – μιας και ισχυρίζεσθε ότι τάχα κόπτεσθε για το καλό της Παιδείας – γιατί εσείς αλλά και πρωτίστως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζετε την απόφαση της ΝΔ για αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων καθώς και μέσω της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης.

Και βεβαίως, αυτό που πρέπει να διασαφηνίσετε στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι η άρνηση τόσο η δική σας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσετε απερίφραστα τους βανδαλισμούς σχολικών μονάδων που τελούν υπό κατάληψη από θλιβερές μειοψηφίες, που μπερδεύουν τα διαχρονικά αιτήματα για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την επαναστατική γυμναστική τους.

Σε αντίθεση με τη «σιγή ιχθύος του ΣΥΡΙΖΑ», η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα αφήσει την Παιδεία, έρμαιο σε κουκουλοφόρους, εξωσχολικούς και επαναστάτες χωρίς αίτια που καταπνίγουν τη φωνή δίκαιης αγωνίας του συνόλου της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, για διάλογο και εξεύρεση λύσεων με ανοιχτά τα σχολεία.

Κυρία Καρασαρλίδου,

εάν μετά την προσεκτική ανάγνωση και μελέτη τόσο της πρώτης μου απάντησης όσο και των παραπάνω δεν κατορθώσετε να αντιληφθείτε ακόμη ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Παιδεία στη χώρα μας και ποιος όχι, τότε μην ξανασχολείστε με το ζήτημα.

Γιατί προφανώς το μόνο που σας ενδιαφέρει τόσο εσάς όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καπηλεία της Παιδείας για μικροπολιτικούς λόγους.

Με την ελπίδα ότι δεν θα προκληθώ εκ νέου να γίνω σύμβουλός σας, σας παραδίδω στην κρίση του λαού της Ημαθίας.