Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Εκλογοδικείο: ο Λ. Τσαβδαρίδης θα εξακολουθήσει να κατέχει την έδρα στη Βουλή

Με απόφαση του Εκλογοδικείου έκλεισε η αντιπαράθεση μεταξύ του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και του Φώτη Κουτσουπιά σχετικά με την έδρα που ο πρώτος κατέχει από τις εκλογές του 2019.

Αμφότεροι ήταν υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου του 2019. Η Ν.Δ. είχε εκλέξει 3 βουλευτές, με τον Λ. Τσαβδαρίδη να έχει λάβει την 3η θέση (με 10.614 ψήφους).

Ο Φ. Κουτσουπιάς (πρώτος επιλαχών, με 8.125 ψήφους) είχε προσφύγει στο Εκλογοδικείο κατά του συνυποψηφίου του υποστηρίζοντας ότι ο Τσαβδαρίδης δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα επειδή κατείχε θέση νομικού συμβούλου στο Δήμο Βέροιας.

Η απόφαση του Εκλογοδικείου ήταν απορριπτική και έτσι ο Λ. Τσαβδαρίδης θα εξακολουθήσει να κατέχει τη βουλευτική έδρα.

Σε δήλωσή του ο Λ. Τσαβδαρίδης αναφέρει:

“Η Απόφαση ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ μου από το Εκλογοδικείο απέναντι στην αμφισβήτηση της εκλογής μου ως Βουλευτή Ημαθίας από τον συνυποψήφιό μου κ. Κουτσουπιά, ολοκληρώνει μία περίοδο σχετικής αστάθειας στην οριστική εκπροσώπηση της Ημαθίας μας στη Βουλή.

Η απονομή της Δικαιοσύνης, τις αποφάσεις της οποίας πάντα και σε κάθε περίπτωση θα τιμώ και θα σέβομαι, ασφαλώς και με γεμίζει βαθιά ικανοποίηση. Στην ουσία της όμως, δεν αλλάζει ούτε κατά το ελάχιστο την καθημερινότητά μου ως ενεργού πολίτη και ως εκπροσώπου του τόπου μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θα συνεχίσω να είμαι καθημερινά παρών στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μου και θα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να αναδεικνύω όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ημαθίας μας στα Κέντρα των Αποφάσεων, διεκδικώντας τις καλύτερες λύσεις επ’ ωφελεία των πολιτών.

Ευχαριστώ όλες τις Ημαθιώτισσες και όλους τους Ημαθιώτες για την συνεχή αγάπη, συμπαράσταση και εμπιστοσύνη όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.”