Κατηγορίες
παιδεία

Υπουργός Παιδείας: οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν τα Σάββατα, τις αργίες και με εξ’ αποστάσεως μαθήματα

Την ώρα που εκατοντάδες Γυμνάσια και Λύκεια είναι υπό κατάληψη το Υπουργείο Παιδείας μέσα από μια δήλωση της υπουργού Νίκης Κεραμέως γνωστοποιεί ότι δεν θα χαθούν μαθήματα και ότι αυτά θα αναπληρωθούν είτε με διδακτικές ώρες που θα υπάρξουν Σάββατα, αργίες ή ημέρες εκδρομών είτε με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είναι η ακόλουθη:

“Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.”