Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας παιδεία

Το μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα (14/9) ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, με πολλές και ποικίλες δυσκολίες. Τώρα μαζί με τον αγώνα της μάθησης δίνουμε και τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας.

Η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται ,για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αντιμέτωποι με έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο εχθρό, αόρατο μεν αλλά υπαρκτό .

Ο Κορωνοϊός COVID19 ,έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, έχει αλλάξει τις συνήθειές μας, έχει αλλάξει τις ζωές μας. Όμως κυρίως βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ζωή, το μέλλον της ανθρωπότητας.

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, με φόντο τις προκλήσεις του COVID 19, εύχομαι από καρδιάς σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας , μαθητές και μαθήτριες, συνεργάτες εκπαιδευτικούς και αγαπητούς γονείς τις θερμότερες ευχές μου για μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά διακρίσεων και προόδου, με ψυχική και σωματική υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι πιο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εμψύχωση των μικρών παιδιών στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας, η ενθάρρυνση των μαθητών για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υπόθεση της γνώσης, η ενίσχυση των εφήβων και των νέων για ακόμα πιο ένθερμο ζήλο στα σχέδιά τους και στις φιλοδοξίες τους.

Τόσο εγώ ως Δήμαρχος αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου , είμαστε συντεταγμένοι στην προσπάθεια να καταστήσουμε όλες τις σχολικές μονάδες έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας .

Μοιράστηκαν στα σχολεία οι μάσκες από το υπουργείο Παιδείας , καθώς και αντισηπτικό που προμηθευτήκαμε με δημοτικούς πόρους, ενώ σήμερα θα διανεμηθούν τα παγουρίνο από το υπουργείο παιδείας.

Συνεργάτες εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς ,

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό των παιδιών μας. Είναι χρέος μας, στο βλέμμα όλων μας να πιστέψουν τα παιδιά μας ότι όλα θα πάνε καλά.

Για μας η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας, είναι χρέος μας να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας.

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία , δύναμη ,αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!