Κατηγορίες
αθλητικά Αλεξάνδρεια

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές περιπέτειες (κάποιες από τις οποίες τις είχαμε ακούσει και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας) στην τελική ευθεία έχει μπει, πριν από την παράδοσή του για χρήση στους αθλούμενους της περιοχής, η κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της Αλεξάνδρειας.

Πρόκειται για έργο ύψους 605.060,26 ευρώ που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2019 από το ΥΠΕΣ στο πλαίσιο του προγράμματος “ΦιλόΔημος”, κατόπιν κατάθεσης σχετικού αιτήματος από το Δήμο Αλεξάνδρειας. Το έργο προέβλεπε την αποξήλωση του παλιού τάπητα που υπήρχε μόνο στη μια πλευρά του Σταδίου (μπροστά από τις κερκίδες) – ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου – και την ολοκλήρωση του (δηλαδή κατασκευή σε όλο το μήκος γύρω από τον αγωνιστικό χώρο) με υλικά προδιαγραφών class 1 που καλύπτουν τα απαιτούμενα της IAAF.

Το έργο βρίσκεται στις τελευταίες φάσεις κατασκευής του: τη στιγμή αυτή αφαιρούνται οι πλεονάζοντες κόκκοι από το τελευταίο στρώμα ενώ θα ολοκληρωθεί με τις διαγραμμίσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου.