Κατηγορίες
διεθνή Χωρίς κατηγορία

Πλήρως ευθυγραμμισμένοι οι Αζέροι με τους Τούρκους

Την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας του με την Τουρκία σε όλα (μα όλα) τα θέματα διακήρυξε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης διαπιστευτηρίων του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού στις 2 Σεπτεμβρίου.

Και καλά έκανε ο Αζέρος – κρίνει πως το συμφέρον του είναι εκεί, με τους Τούρκους. Παίζονται αέρια, πετρέλαια, οπλικά συστήματα, πολιτισμικοί δεσμοί, οι διαμάχες με την Αρμενία κλπ κλπ κλπ.

Εμείς όμως τι ακριβώς κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις;;; Γιατί καλή η διπλωματία, εξαιρετικά τα λόγια, άκρως απαραίτητες οι καλές σχέσεις.

Όμως η κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει ο Ερντογάν την Ανατολική Μεσόγειο είναι εκρηκτική και επικίνδυνη και πλέον πρέπει να αρχίζουμε σιγά-σιγά να μετράμε φίλους. Και να τους το δηλώνουμε.


(όπως έχουμε πει πολλές φορές, το θέμα των ελληνοτουρκικών δεν είναι μόνο ελληνοτουρκικό. Και στις Διεθνείς Σχέσεις οι καραμπόλες και οι συνδυασμοί είναι άπειροι και μια ιστορία στο Αιγαίο μπορεί και επηρεάζει ταχύτατα μια κατάσταση στην Κασπία, στην Κεντρική Ασία ή στην Ωκεανία! Κάτι σαν το φαινόμενο της πεταλούδας ένα πράμα…

Αυτό που κάποια στιγμή θα πρέπει αρχικά να αντιληφθούμε είναι ότι δεν είμαστε μόνοι στον πλανήτη. Και στη συνέχεια να αποδεχθούμε ότι οι περισσότερες χώρες δεν ξέρουν ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν για τα κατορθώματα των Τούρκων στη Μεσόγειο – κάποιες φορές δε κλείνουν μάτια και αυτιά και στηρίζουν με τα μπούνια τους Τούρκους για διάφορους λόγους).

σημείωση: με τους Αζέρους έχουμε και κάτι υπογραμμένα συμβόλαια για αέρια. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.