Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Να μην τους κάνουμε τη χάρη!”

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η νέα σχολική χρονιά διαφέρει από τις προηγούμενες. Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν στα θρανία, με μηδενική διασφάλιση της υγείας τους.

Τα σχολεία άνοιξαν και όλα είναι όπως ακριβώς ήταν όταν έκλεισαν. Χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, χωρίς να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και προσωπικό καθαριότητας.

Γίναμε μάρτυρες της «δημιουργικής αριθμητικής» της κ. Κεραμέως, η οποία ανακάλυψε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα είναι 17 άτομα. Ωστόσο, στο δημοτικό ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη αυξήθηκε από 22 σε 27…

Κατά τη γνώμη μας τα τμήματα θα έπρεπε να μοιραστούν στα δύο, προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια για τις μαθήτριες και τους μαθητές. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτεί προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών. Απαιτεί μεγαλύτερες δαπάνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, οι ανάγκες της καθαριότητας και της απολύμανσης.

Μία Πολιτεία πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και δεν επιρρίπτει εκ των προτέρων για κάθε μελλοντικό κακό την ευθύνη στους πολίτες. Η υγεία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, ατομικό και κοινωνικό, και η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίζει το «παιχνίδι του αναρμόδιου» και επιρρίπτει την ευθύνη στη νεολαία. Η κυβερνητική δράση για τα σχολεία εξαντλήθηκε στη διανομή των υπερμεγεθών μασκών και των μικρών παγουριών.

Από την πλευρά μας πρέπει να εκπληρώσουμε το χρέος της κοινωνικής αλληλεγγύης. Να επιδείξουμε την απαιτούμενη από τις περιστάσεις σοβαρότητα και σύνεση για να τους αποδείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι πολίτες και όχι η γενιά της ανευθυνότητας, όπως αυτοί θέλουν να μας παρουσιάσουν για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κουνήσουν το δάχτυλο σε περίπτωση που τα πράγματα που δεν εξελιχθούν ομαλά, κάτι που φυσικά απευχόμαστε.

Όμως, πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι τις ευθύνες τους στην περίπτωση μίας ανώμαλης εξέλιξης δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ και θα μας βρουν απέναντι.

Με σεβασμό στην υγεία και τη ζωή του καθενός και της καθεμιάς, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τον ιό μακριά από τα σχολεία και τα σπίτια μας.”