Κατηγορίες
βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω παιδεία

Μήνυμα της βουλευτού Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φ. Καρασαρλίδου για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μήνυμά της για τη νέα σχολική χρονιά η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρει:

“Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται φέτος κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εύλογες οι ανησυχίες των γονέων, των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου αφού η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν περιοριστεί σε επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο μέτρα, με έμφαση στις μάσκες και τα… παγουρίνα.

·         Τίποτα για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού επιπλέον εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

·         Τίποτα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις και την τήρηση των αποστάσεων, την αναζήτηση αιθουσών και χώρων ώστε να διαμορφωθούν παντού τμήματα των 15 μαθητών.

·         Τίποτα για επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

·          Τίποτα για την έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έγκαιρα και με υπευθυνότητα διατύπωσε προτάσεις για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών δομών έναντι των υγειονομικών προκλήσεων.

 Το Υπουργείο Παιδείας όμως είχε άλλες προτεραιότητες. Την αλλοτρίωση της δημόσιας παιδείας και την εμπορευματοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να σηκώσουν το βάρος όχι μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας  αλλά και της μετάδοσης της γνώσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Εύχομαι στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η μάχη ενάντια σε αυτήν την πολύπλευρη κρίση πρέπει να μας βρει νικητές αλλά και δικαιωμένους στον αγώνα για Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος.”