Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας κορωνοϊός παιδεία

Μάσκας το ανάγνωσμα…

Πολύς ο λόγος για τις μάσκες που θα διανεμηθούν στα σχολεία της χώρας μας, ενόψει της προγραμματισμένης έναρξης των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας παρέλαβε τις πρώτες μάσκες, πάνω από 6.700 τεμάχια τα οποία θα πρέπει να διανεμηθούν στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όλα θα πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, ούτως ώστε οι μαθητές να τις παραλάβουν με την είσοδό τους στα σχολεία το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου.

Και φυσικά, η συζήτηση πλέον περιστρέφεται γύρω από δυο πράγματα:

1) κατά πόσο όλα είναι έτοιμα – και κυρίως ασφαλή (πχ μάσκες στους μαθητές, αντισηπτικά, παγούρια για νερό κλπ), ώστε τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές (και αναφέρομαι σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στα σχολεία της περιοχής ή της Ημαθίας).

2) κατά πόσο είναι πια τόοοοσο επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία με τον τρόπο που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποφασίσει.

*επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την επιστολή Γκυρίνη προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητείται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας να γίνει μετά από τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ημαθία.