Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας κορωνοϊός

Μάσκας το ανάγνωσμα Νο 2

Αφού αυτό που καίει είναι η… μάσκα και όχι όλα τα υπόλοιπα (όπως λέγαμε χθες ΕΔΩ), ας ασχοληθούμε ολίγον με τις μάσκες. Είναι λοιπόν αδιάφορος ο λόγος για τον οποίο πάρα πολλοί μαθητές αντί για μάσκες έλαβαν κομμάτια υφάσματος που έμοιαζαν με μικρές πετσέτες που στις άκρες έχουν ραμμένα λαστιχάκια.

Το γεγονός παραμένει: δόθηκαν μάσκες πολύ μεγάλες, που είναι ακατάλληλες για χρήση από τα παιδιά.

Δεν ενδιαφέρει τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τηρώντας το νόμο, αν έγινε λάθος με τις διαστάσεις (αν δηλαδή οι διαστάσεις αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών).

Πρόβλημα άλλων είναι και όχι των γονέων. Το ερώτημα πάντως είναι ποιος θα πληρώσει το λάθος. Γιατί τα λεφτά είναι αρκετά!

Όσον αφορά την πρώτη ημέρα, δυο είναι τα αξιοσημείωτα:

– είναι αρκετοί οι γονείς που αρνούνται να ακολουθήσουν το νόμο, που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες και δεν θα τα στέλνουν στο σχολείο λόγω της μάσκας (ή τα έστειλαν την πρώτη ημέρα αλλά πήγαν κι αυτοί μαζί με τα παιδιά τους για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με το μέτρο της μάσκας στα σχολεία – ορισμένοι δε από αυτούς τους γονείς τα έβαλαν και με εκπαιδευτικούς).

– οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που δείχνουν ιερείς που βρέθηκαν σε σχολεία να μην τηρούν ούτε αυτοί το νόμο και να κινούνται σε δημόσιο χώρο χωρίς μάσκες (και δε μιλάω για τις στιγμές που εκτελούν τα καθήκοντά τους και ψάλλουν στον αγιασμό).