Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 169 νέα κρούσματα – 6 στην Ημαθία – πολλά κρούσματα σε βιομηχανία στην Πέλλα – κλείνει η εστίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου 2020 ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν το τελευταίο 24ωρο 169. Από αυτά τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία ήταν 42 ενώ για την Ημαθία ανακοινώθηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ανησυχία προκαλείται από τα κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα την Πέλλα. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν κρούσματα μεταξύ εργαζομένων που μετακινούνται στην εργασία τους από την περιοχή του Κιλκίς ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν και άλλα κρούσματα σε εργαζόμενους που μετακινούνται στην ίδια μονάδα από την Πιερία.

Απ’ την άλλη, λόγω του κορωνοϊού τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε επιπλέον πρόβλημα στον τουρισμό: η Ολλανδία θα θέτει σε 10ήμερη καραντίνα όσους επιστρέφουν απ’ τα ελληνικά νησιά ενώ και η Βρετανία ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά. Επίσης, 2 μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρίες, η TUI UK και η Jet2, ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν ή καταργούν προγράμματα διακοπών προς την Ελλάδα και καλούν τους πελάτες τους ή να αλλάξουν ημερομηνίες ή να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους.

Τέλος, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΚ.Κ.Ε.ΔΙ) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε lockdown των καταστημάτων των μελών του, από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2020, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση του κλάδου, που πλήττεται από την πανδημία.

τραπεζοκαθίσματα

Το ΠΑ.ΣΚ.Κ.Ε.ΔΙ έχει μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ αυτών: απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από δημοτικούς φόρους και τέλη, μείωση του ΦΠΑ σε φαγητό και καφέ στο 6%, κατάργηση προκαταβολής φόρου στο 100%, καταβολή έκτακτου επιδόματος 800€ ανά κατάστημα και όχι ανά ΑΦΜ, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων και το 20% του μισθού τους.