Κατηγορίες
διεθνή

Γερμανικοί υπολογισμοί, σχέδια και ευαισθησίες

Μόνο καφέ δεν τον κέρασε η Δωροθέα τον Ερντογάν, αν όλα αυτά (ή έστω τα μισά) που αναφέρουν τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ είναι αληθή.

Είχαν λέει τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας η καγκελάριος της “φίλης”, “συμμάχου” και “εταίρου” Γερμανίας υποσχέθηκε στον ταραξία της περιοχής να μεσολαβήσει ώστε η Γαλλία και ο Μακρόν να… συμμαζευτούν στην ανατολική Μεσόγειο και ο Μητσοτάκης να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Απ’ την άλλη, για να αντιληφθούμε τις “ευαισθησίες” των Γερμανών, έχουμε τον Χάικο Μάας (Γερμανό ΥΠΕΞ) να απειλεί με κυρώσεις τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση ενός Ρώσου αντιπολιτευόμενου τον Πούτιν. Και φυσικά εξακολουθούν να έχουν και τον καημό της Λευκορωσίας, οπότε τα συνδυάζουν όλα μαζί.

Όλα, εκτός από το να πειράξουν τον Ερντογάν και να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Πάμε πάλι απ’ την αρχή: οι καιροί είναι πονηροί και στο τέλος θα βρεθούμε μόνοι. Όσο για τα προαναφερόμενα;; Υπάρχουν πολλοί “φίλοι”, “σύμμαχοι” και “εταίροι” μας που κάνουν μπίζνες με την Τουρκία και δεν θέλουν να χαλαστούν μαζί της. Σίγουρα η τράπουλα είναι σημαδεμένη και είναι πια η ώρα που πρέπει να αποδεχτούμε ότι κάποιοι είναι ήδη με την απέναντι πλευρά…