Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία υγεία

Νέα επιστολή Τσαβδαρίδη για το ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας

Νέα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού για την άρση της Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου βάσει της οποίας υποβαθμίζεται χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ανάμεσα σε άλλα ΔΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και αυτό της Σχολής Βοηθών Νοσηλευτριών του Γεν. Νοσοκομείου Βέροιας.

Υποβάθμιση που σχετίζεται με τον ακατανόητο όπως σημειώνει ο κ. Τσαβδαρίδης περιορισμό των εγγραφών/κατατάξεων σε αυτό μόνο για το Γ΄ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2020 – 2021, σε αντίθεση με ένα υποσύνολο σχολών άλλων ΔΙΕΚ που παρότι δεν πληρούν τα κριτήρια που πληροί το ΔΙΕΚ Βέροιας, εντούτοις παραμένουν σε πλήρη λειτουργία έχοντας τη δυνατότητα εγγραφής σπουδαστών από το πρώτο κιόλας εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης επανέρχεται στο φλέγον αυτό ζήτημα καθώς όπως αναφέρει, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας προς τον ίδιο για άμεση ανάκληση της εν λόγω Απόφασης (Αρ. πρωτ. Γ6α/Γ.Π.38396 ΦΕΚ 2881/Β΄/10-7-2020) ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2020, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη προς αυτή την κατεύθυνση, ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής Ημαθίας τονίζει εκ νέου ότι εντός των επομένων ολίγων ημερών η έγκριση λειτουργίας των ΔΙΕΚ ΩΣ ΕΧΟΥΝ από την περίοδο του Σεπτεμβρίου ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση το εξάμηνο ΘΑ ΧΑΘΕΙ.

Υπενθυμίζει δε ότι στα 33 χρόνια λειτουργίας του, από το ΔΙΕΚ του Γεν. Νοσοκομείου της Βέροιας έχουν συνολικά αποφοιτήσει περισσότεροι από 600 Βοηθοί Νοσηλευτές, η πλειοψηφία των οποίων απασχολείται σε δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε όλους τους χώρους της υγείας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας.