Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία σχολεία

Καταλήψεις σε σχολεία της Αλεξάνδρειας και σήμερα – αγιασμός στο 7ο Δημοτικό

Αγιασμό αλλά και καταλήψεις σε σχολεία της Αλεξάνδρειας καταγράφονται και σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Πρώτη ημέρα μαθημάτων στο 7ο Δημοτικό ενώ οι δυο καταλήψεις είναι διαφορετικές, αφού στη μια πρωτοστατούν γονείς ενώ στην άλλη μαθητές και μαθήτριες.

Στο 2ο – 6ο Δημοτικά και 2ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας γονείς που αντιτίθενται στη χρήση της μάσκας εντός των χώρων του σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του χώρου που στεγάζει το σχολείο. Όπως αναφέρουν οι γονείς η χρήση μάσκας προκαλεί προβλήματα στην υγεία των παιδιών τους και για το λόγο αυτό διαμαρτύρονται, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο μάθημα και ζητάνε να καταργηθεί το μέτρο της μάσκας στα σχολεία.

Όπως είπαν οι γονείς, μετά από απόφαση που πήραν θα κλείσουν το σχολείο για 15 ημέρες.

Η άλλη κατάληψη γίνεται στο 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας. Εκεί είναι οι μαθητές που διαμαρτύρονται, επίσης για τη χρήση της μάσκας και ζητούν να γίνει προαιρετική η χρήση της. Οι μαθητές αναφέρουν πως η χρήση της μάσκας δεν διευκολύνει το μάθημα ενώ ζητούν τη στελέχωση του διδακτικού προσωπικού του σχολείου με καθηγητές που λείπουν (μαθηματικό και φυσικό) καθώς και ολιγάριθμα τμήματα στο σχολείο.

Περίπου την ίδια ώρα που ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα άλλα σχολεία, άνοιγε για πρώτη φορά φέτος το 7ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Το συγκεκριμένο σχολείο ήταν κλειστό για μια εβδομάδα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και σήμερα έγινε αγιασμός – αφού είχε προηγηθεί το Σάββατο και απολύμανση στους χώρους του σχολείου.

βίντεο και φωτογραφίες: