Κατηγορίες
διεθνή Ελληνοτουρκικά

Την ώρα που κάποιοι μας σύρουν σε “διάλογο” η Τουρκία εκδίδει νέα NAVTEX – θα πάμε;;;

Με μια νέα παράτυπη NAVTEX η Τουρκία παρέτεινε την παραμονή του ερευνητικού σκάφους της “Ορούτς Ρέις” στην ανατολική Μεσόγειο, για έρευνες εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η προηγούμενη NAVTEX (επίσης παράτυπη, αφού εκδίδεται από σταθμό που δεν έχει αρμοδιότητα) έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23 Αυγούστου ενώ η νέα παρατείνει την παραμονή του ερευνητικού σκάφους και άλλων παρόμοιων – τα οποία συνοδεύονται από πολεμικά πλοία – μέχρι την 27η Αυγούστου.

Κάθε μέρα που περνάει κάνει εμφανείς τις προθέσεις της προκλητικής Τουρκίας και αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι με αυτή την Τουρκία είναι πρακτικά αδύνατο να κάνεις διάλογο και “συνομιλίες”.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενημερώσεις και να στείλεις στους απέναντι τους “καλοθελητές” που μεσοβδόμαδα θα σε επισκεφτούν, να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και τελικά να προσφύγεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (με όσους κινδύνους κι αν αυτό υποκρύπτει – τουλάχιστον δεν νομιμοποιείς και δεν συναλλάσσεσαι με αυτόν που θέλει να βάλει χέρι σε πράγματα που είναι δικά σου). Πάντα με ψυχραιμία.

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, τίποτε άλλο!