Κατηγορίες
διεθνή

Τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό σκορπίζει το θάνατο και την καταστροφή (βίντεο)

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σχετίζονται με την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού, στο Λίβανο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, τα θύματα που προκάλεσε η έκρηξη είναι αρκετά ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Έως τις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της έκρηξης. Στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο φαίνεται πως έγιναν δυο εκρήξεις, η μια που δείχνει πυρκαγιά σε βεγγαλικά (τα οποία σκάνε σε χαμηλό ύψος) και μια δεύτερη που προφανώς πυροδοτήθηκε από την πυρκαγιά και ήταν τόσο ισχυρή που δημιούργησε ένα μανιτάρι παρόμοιο με αυτά που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ για τη Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η έκρηξη έγινε αισθητή σε περιοχές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας ενώ οι υλικές ζημίες στην ευρύτερη περιοχή – που προκλήθηκαν από το πολύ ισχυρό ωστικό κύμα – είναι τεράστιες.

https://twitter.com/SVNewsAlerts/status/1290714789015097346?s=20