Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για κορωνοϊό: παλινωδίες και αντιφάσεις της Κυβέρνησης κλονίζουν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία των πολιτών

Από τη Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η πανδημία δείχνει τα δόντια της και η Κυβέρνηση την ανικανότητά της στην όποια διαχείριση. Τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αναμένεται να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τους επόμενους μήνες.
Η Κυβέρνηση με παλινωδίες και αντιφάσεις κλονίζει την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο κάθε προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Ταυτόχρονα αποποιείται των ευθυνών της επιρρίπτοντας αποκλειστικά τις ευθύνες στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους επικαλούμενη το φιλότιμο ως Εθνικό εμβόλιο!
Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο πέντε μηνών να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό ενώ έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση 5000 υγειονομικοί.
Ο αριθμός των τεστ είναι ανεπαρκής ακόμη και σε περιοχές που υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης σαν ανεπαρκή για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας.
Αν εδώ προσθέσουμε την παντελή έλλειψη σχεδίου στο άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, την μεροληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα(αεροπορικές εταιρίες, πλοία..) και την ανυπαρξία σοβαρών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων(μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη διδακτικού προσωπικού..).

Τότε θα καταλάβουμε γιατί η συνεχής επίκληση της προσωπικής ευθύνης είναι το μέσο για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης.
Όμως έχει γίνει πια σαφές στον περισσότερο κόσμο ότι όταν η Πολιτική συνεκτιμά ολοένα και λιγότερο τον επιστημονικό λόγο προς χάριν της επικοινωνίας κατά την ώρα των αποφάσεων της τότε είναι ταχύτατη και οδυνηρή η μετάβαση από την περίοδο του καθολικού αυτοθαυμασμού στην περίοδο της γενικευμένης αγωνίας.

Και αυτό είναι που θέλουν να φορτώσουν στην “ανεύθυνη” νέα γενιά.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ”