Κατηγορίες
Ημαθία

Στα Ριζώματα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το θέμα με τους δασικούς χάρτες

Τα ορεινά Ριζώματα επισκέφθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου μαζί με κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από το συντονιστή της Ν.Ε. Τάσο Κωστόπουλο, τους Σάκη Χειμωνά, Δημήτρη Χαμπίδη, Γρηγόρη Γεωργιάδη, Κώστα Μελιόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη και Κυριάκο Θεοδωρίδη.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την προσωρινή ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων, όπου το Ελληνικό Δημόσιο εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης με ποσοστό 24% σε όλα τα κτήματα των ιδιοκτητών στο αγροτοδασόκτημα της Κοινότητας Ριζωμάτων, ακόμα και στην επέκταση του οικισμού (οικόπεδα) που έγινε στη δεκαετία του 2000.

Η κα Καρασαρλίδου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συζήτησαν το θέμα με τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού και της κοινότητας παρουσία των κατοίκων, δήλωσαν ότι θα παράσχουν την έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά τους για τη δωρεάν παραχώρηση του ποσοστού του δημοσίου και δεσμεύτηκαν να προβούν σε κάθε ενέργεια για τη λύση του προβλήματος κάνοντας όμως καθαρό ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική και μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να τη δώσει.