Κατηγορίες
σεισμός

Σεισμός: 3,5 και 3,7 το μέγεθος των δυο τελευταίων δονήσεων

Εξακολουθεί λοιπόν να δίνει σεισμούς η περιοχή μας, με τους δυο τελευταίους που έγιναν αισθητοί να έχουν το ίδιο ακριβώς επίκεντρο.
Στις 08:59 και στις 09:07 είχαμε δυο ιδιαίτερα αισθητές σεισμικές δονήσεις, που το επίκεντρό τους ήταν η περιοχή ανάμεσα σε Πλάτανο, Τρίκαλα και Κλειδί Ημαθίας.

Ο πρώτος ήταν σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση (αυτή δηλαδή που έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από σεισμολόγο) της τάξης των 3,5 Ρίχτερ και ο δεύτερος ήταν λίγο μεγαλύτερος, εκτιμήθηκε στα 3,7 Ρίχτερ. Τα εστιακά τους βάθη ήταν μικρά 10,4 και 13,4 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Και επειδή πάλι θα αρχίσουμε τις θεωρίες κλπ κλπ κλπ, υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά: δεν αναστατωνόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι, ακούμε τους ειδικούς, ακολουθούμε τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια και ανανεώνονται συνεχώς σχετικά με τη συμπεριφορά μας σε περίπτωση σεισμών (πριν, κατά τη διάρκεια, μετά το σεισμό). Και κυρίως σταματάμε να γινόμαστε ΚΑΙ σεισμολόγοι (αφού έχουμε ήδη γίνει – χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις – διεθνολόγοι λόγω Ερντογάν, λοιμοξιολόγοι λόγω κορωνοϊού, μετεωρολόγοι λόγω κακοκαιρίας και γενικώς κάθε είδους -λόγοι)

Ζούμε στη χώρα με την εντονότερη σεισμική δραστηριότητα της Ευρώπης.