Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 10 Αυγούστου

Σειρά από νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Τα μέτρα (προφανώς υπό το πρίσμα των εξελίξεων αλλά και των αυξημένων κρουσμάτων που ήταν 126 στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Δευτέρας όπως επίσης και της αύξησης του αριθμού αυτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι είναι 24 άτομα) είναι τα ακόλουθα:

  • δεν θα πραγματοποιηθεί η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα γίνονταν το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020.
  • από τις 17 Αυγούστου 2020 θα είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • από τις 17 Αυγούστου επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του αφορά επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • από τις 16 Αυγούστου 2020 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα από τη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς (σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που σχετίζονται και με τη συγκεκριμένη διάβαση).
  • το χρονικό διάστημα από 11 έως και 23 Αυγούστου 2020 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Να σημειωθεί πως μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 έχουν απαγορευτεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κάθε είδους λατρευτικές εκδηλώσεις και λιτανείες που γίνονται εκτός των χώρων λατρείας.