Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Κορωνοϊός: λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά ολοένα και περισσότεροι νέοι οι θετικοί

Λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, στην ημερήσια ενημέρωση που γίνεται. Στην ενημέρωση της Δευτέρας 17 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 150 νέα κρούσματα (σαφώς λιγότερα από τις προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων μόλις τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Ημαθία ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αυξημένος: πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων το ένα συνδέεται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι πλέον το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει πάρα πολύ και υπάρχουν περιπτώσεις που οι ηλικίες είναι σχετικά μικρές. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του βρέφους μόλις 27 ημερών που βρίσκεται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης καθώς και 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι ήταν 2 και συνολικά οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 230.