Κατηγορίες
διεθνή

Κι άλλο χάρτη εμφάνισε η Τουρκία με το Ορούτς Ρέις να “πηγαίνει” δυτικότερα

Έναν ακόμη χάρτη εμφάνισε τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, στον οποίο παρουσιάζει (για μια ακόμη φορά) τις παράλογες αξιώσεις της.

Η Τουρκία, κατά την προσφιλή της τακτική, προσπαθεί να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο και … εγκαλεί τη χώρα μας για τη συμφωνία με την Αίγυπτο ενώ προαναγγέλλει έρευνες του Ορούτς Ρέις σε περιοχές ακόμη πιο “μέσα” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κοντά στην Κάρπαθο (αλλά και σε περιοχές που είναι δίπλα στην πρόσφατα οριοθετημένη περιοχή).

Φυσικά οι εισβολείς της Κύπρου δεν ξεχνούν να εμφανίσουν ότι το ψευδοκράτος έχει … ΑΟΖ που φτάνει και σε “οικόπεδα” στα νότια του νησιού (κάποια απ’ τα οποία ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει για εκμετάλλευση σε μεγάλες εταιρίες).

Επίσης η Τουρκία – στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου τρόπου να δημιουργεί προβλήματα με εξαγγελίες και “προκαταβολικές ανακοινώσεις” και (δείτε ΕΔΩ σχετικά) – κάνει μια ακόμη αναφορά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και αμφισβητεί ότι η ύπαρξή του δημιουργεί δικαιώματα για την Ελλάδα (που αναγνωρίζονται από το Διεθνές Δίκαιο αλλά όχι από την ίδια ή από διάφορους Πόντιους Πιλάτους που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και σφυρίζουν αδιάφορα αντί να της κόψουν το βήχα).