Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων – τα μηνύματα των βουλευτών Ημαθίας

Σε μηνύματά τους, μετά από την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων (28/8/2020), οι τέσσερεις βουλευτές Ημαθίας αναφέρουν:

Απόστολος Βεσυρόπουλος

«Σήμερα είναι μέρα χαράς για τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, και τις οικογένειές τους. Επιβραβεύτηκαν οι κόποι και οι θυσίες τους και ανοίγονται πλέον νέοι ορίζοντες. Ξεκινά για όλα αυτά τα παιδιά ένα όμορφο ταξίδι και μια νέα αναμέτρηση με στόχο τη γνώση και την απόκτηση επαγγελματικών εφοδίων. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, πέτυχαν τον πρώτο μεγάλο στόχο που έθεσαν στη ζωή τους. Αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα της χώρας. Παράλληλα, θα ήθελα να αναφερθώ και στα παιδιά που δεν πέτυχαν το στόχο τους και να τα προτρέψω να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους».


Λάζαρος Τσαβδαρίδης

“Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Μία επιτυχία που είναι προϊόν μεθοδικής προεργασίας και στοχοθεσίας, επίπονης και πολυετούς προσπάθειας, πνευματικής και ψυχικής προσήλωσης και αφοσίωσης.

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι όπου υπάρχει θέληση, προγραμματισμός, μεράκι και καινοτομία, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να ανακόψει αυτούς που είναι αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι.

Σε αυτή τους την δύσκολη πορεία, είχαν καθημερινούς καθοδηγητές τους άξιους εκπαιδευτικούς μας και πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες τους γονείς. Οφείλουν πολλά σε όλες και σε όλους τους και κυρίως τους οφείλουν το λαμπρό πρότυπο, το σημείο αναφοράς και το καλό παράδειγμα που και οι ίδιοι οι μαθητές στο μέλλον, ως ώριμοι πολίτες θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν στις νέες γενιές.

Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί μόνο την αρχή μίας καινούργιας προσωπικής, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης. Θα υπάρξουν και νέες προκλήσεις και νέες κορυφές για κατάκτηση. Το ταξίδι μόλις αρχίζει.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές που φέτος προσπάθησαν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Κατανοώ την στεναχώρια τους αλλά τους υπενθυμίζω ότι η ζωή δεν σταματάει. Είναι γεμάτη με δεύτερες ευκαιρίες, γεμάτη με εναλλακτικές επιλογές που στο χέρι τους είναι να τις διεκδικήσουν.

Καλή πρόοδο σε όλες και σε όλους”


Τάσος Μπαρτζώκας

“Μαθητές και μαθήτριες, σήμερα ολοκληρώνεται μία μακρά περίοδος αγώνα, κόπου και αγωνίας, για εσάς και τις οικογένειές σας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ, όλους, όσοι συμμετείχατε στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όσους πετύχατε, αλλά και σε όσους συμμετείχατε. Μείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας και σε όλα όσα ονειρεύεστε, “γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους””


Φρόσω Καρασαρλίδου

“Μία ακόμη χρονιά για δεκάδες μαθητές του νομού μας ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας νέος δρόμος γνώσης και εμπειρίας ξεκινά, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή τους…

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που με κόπο και πολύ διάβασμα έκαναν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Μια επιτυχία, που λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων συνθηκών που διεξήχθησαν φέτος τα μαθήματα και οι πανελλαδικές εξετάσεις, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμά τους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που όλο αυτό́ το διάστημα στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους.

Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρότι προσπάθησαν. Η εμπειρία που απέκτησαν, θα τους δώσει ωστόσο νέα δύναμη και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επίτευξη του επόμενου στόχου τους.

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής σας, εύχομαι από́ καρδιάς κάθε επιτυχία στη ζωή σας.”