Κατηγορίες
παιδεία

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: το πρωί της Παρασκευής 28/8 τα αποτελέσματα

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου δίδεται το τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού μέσα από ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα.

Η διαδικασία είναι πλέον γνωστή εδώ και χρόνια:

μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.