Κατηγορίες
πολιτισμός - ψυχαγωγία

Ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Αυγούστου στον ιδιαίτερο χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών στην Βέροια η έναρξη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Οι θεατές από όλη την ευρύτερη περιοχή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα γέμισαν από νωρίς τις προβλεπόμενες θέσεις και απέδειξαν πως ο πολιτισμός μπορεί να ανθίσει και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η 1η ημέρα του θεσμού περιλάμβανε μια ειδική προβολή της ταινίας μικρού μήκους NIMIC του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου και 18 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της θεματικής του φεστιβάλ “Focus On Women” και τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση και 25 χρόνια από το θάνατο της, προβλήθηκε αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό Μελίνα Μερκούρη.

Στην διάρκεια της βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά στους συντελεστές 4 ταινιών που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ.

Τη 2η ημέρα του φεστιβάλ (Παρασκευή 28 Αυγούστου) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 19 ταινίες μικρού μήκους, 10 εκ των οποίων ανήκουν στην θεματική “Focus On Women”, στην οποία θα προβληθεί και το βίντεο αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έναρξη Προβολών 21:00

Προσέλευση κοινού 20:30

Προκράτηση θέσεων

1. Στείλτε email στο kinimatodrasis@gmail.com με θέμα ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ καθώς και τα στοιχεία σας (Όνομα – Επώνυμο – Τηλέφωνο) και την ημερομηνία για την οποία θέλετε να κάνετε κράτηση

2. Τηλεφωνήστε μας στο 6972440721.