Κατηγορίες
κορωνοϊός

Ένα ακόμη τοπικό lockdown μετά τον Πόρο – στον Αμπελώνα Λάρισας

Μετά από τον Πόρο (που ήταν η πρώτη περιοχή της χώρας) οι Αρχές αποφάσισαν ένα ακόμη τοπικό lockdown, αυτή τη φορά στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας.

Αφού εξετάστηκαν τα στοιχεία αποφασίστηκαν, για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, τα ακόλουθα περιοριστικά μέτρα από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Εν τω μεταξύ, με βάση όσα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, υπάρχουν 203 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι 22 ενώ το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του.