Κατηγορίες
βουλευτές Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Τσαβδαρίδης: «Τις νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης τις προσδοκά η κοινωνία και τις απαιτούν οι καιροί»

Για ένα νέο, σύγχρονο, υγιές και σταθερό φορολογικό πλαίσιο που εισάγει η Κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο θα λειτουργεί τόσο ως μαγνήτης για νέες επενδύσεις όσο και ως εγγυητής σοβαρότητας και δικαιοσύνης για τους φορολογούμενους πολίτες έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του επί του σχετικού Νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο τις οποίες προσδοκά η κοινωνία και απαιτούν οι καιροί.

· Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που παρέχει υποστήριξη για την αποπληρωμή δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, σε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση,

· Την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ειδικά για το φορολογικό έτος 2019, των αγροτών μας

· Τη μερική ή ολική απαλλαγή για περισσότερους από 1.000.000 επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες τη φετινή χρονιά από την υποχρέωση πληρωμής προκαταβολής φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους.

· Τη χαμηλότερη φορολόγηση των χρηματικών ποσών που δίνουν οι γονείς για την αγορά πρώτης κατοικίας από τα παιδιά τους

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσαβδαρίδης στο άρθρο 9 στο οποίο και επιβάλλονται δασμολογικές προσαυξήσεις σε συνάρτηση με την παλαιότητα του οχήματος με βάση την αντιρρυπαντική τεχνολογία EURO.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ζήτησε να υπάρξει μείωση της σχετικής επιβάρυνσης από το νεοεισηγμένο υψηλό τέλος ταξινόμησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σε περιπτώσεις που αυτό δεν δικαιολογείται από τους χαμηλούς αναλογικά εκπεμπόμενους ρύπους του.

Όπως επιχειρηματολόγησε, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η φορολογία που πληρώνει ο πολίτης για τα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα, δεν θα είναι αποτρεπτική για την αγορά τους.

Παράλληλα όμως είναι σημαντικό να θωρακιστεί και ο μέσος πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στη μεταβατική αυτή περίοδο, ειδικά μάλιστα όταν ακόμη και οι κατηγορίες οχημάτων EURO 5 a,b,c,d και e εξομοιώνονται δασμολογικά με οχήματα της κατηγορίας EURO 4 καθιστώντας ακόμη και σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητα ασύμφορα προς εισαγωγή.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο με την τοποθέτηση του βουλευτή Ημαθίας: