Κατηγορίες
βουλευτές Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Τσαβδαρίδης για την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία: “βάναυση και αδίστακτη αλλοίωση της ταυτότητας ενός εμβληματικού μνημείου”

Σε δήλωσή του, με αφορμή την υπογραφή από τον Ρ.Τ. Ερντογάν της απόφασης για της αλλαγή χρήσης της Αγίας Σοφίας και τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί, ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα Εθνικής Οργής για την Ελλάδα και Εθνικής ντροπής για την Τουρκία.

Το διάταγμα Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την διαχρονική πορεία ενός έθνους που στο διάβα του χρόνου λειτουργεί σαν τραμπούκος της Ιστορίας και σαν υβριστής της λογικής.

Η βάναυση και αδίστακτη αλλοίωση της ταυτότητας ενός εμβληματικού μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς πρέπει να βρει την ταχύτατη, ομόθυμη, ρητή και αποφασιστική καταδίκη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.

Η παρακαταθήκη του Βυζαντίου του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ζει και θα ζει πάντα μέσα στην Αγιά Σοφιά.
Η θλιβερή ενέργεια του επηρμένου Ερντογάν συσπειρώνει ακόμη περισσότερο τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τη Χριστιανοσύνη αλλά και ολόκληρο τον Δυτικό Πολιτισμό απέναντι στην αλαζονεία, την αθλιότητα και την ιεροσυλία!”