Κατηγορίες
βουλευτές Μπαρτζώκας Τάσος

Τι είπε ο Τ. Μπαρτζώκας στην ομιλία του στη συνεδρίαση για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Στη συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος ως μέλος της Ειδικής Προανακριτικής συμμετείχε εκ των έσω στη διαδικασία προανάκρισης.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με 177 ψήφους υπέρ της παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο, κλείνοντας τον κύκλο του παραδικαστικού και παρακρατικού μηχανισμού, με εκτελεστικό βραχίονα τον ίδιο και πολιτικό εμπνευστή το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας, οι παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη ευθύνονται για την τραυματισμένη δημοκρατία μας, η οποία αποτελεί το καταφύγιο των αδυνάμων. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ξεθωριάζει όλο και περισσότερο από τα συνεχόμενα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με το κράτος «μαγαζί», την ποδηγέτηση των ΜΜΕ, την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, την τραγωδία στο Μάτι και τις κακοφτιαγμένες σκευωρίες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε ότι η αποκάλυψη της αλήθειας και η παραπομπή του Κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και των συμμέτοχων, δεν είναι αρκετή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, είναι μια μικρή νίκη της δημοκρατίας. Η ουσιαστική νίκη της δημοκρατίας θα έχει επιτευχθεί όταν το κράτος είναι απροσπέλαστο από ευκαιριακούς τυχοδιώκτες και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Το βίντεο της ομιλίας στη συνέχεια: