Κατηγορίες
βουλευτές Μπαρτζώκας Τάσος

Στο Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας για την παράταση της λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ στο Γ.Ν Βέροιας ο Τ. Μπαρτζώκας

Με αφορμή την πρόσφατα κοινοποιηθείσα Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Γ6α/Γ.Π.38396,ΦΕΚ 2881-16.07.2020), σύμφωνα με την οποία περιορίζεται η λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας στο Γ’ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2020-2021, ο Τάσος Μπαρτζώκας βρέθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιο για το ζήτημα, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέθεσε στο Γ.Γ την επιχειρηματολογία του, σχετικά με την ανάγκη παράτασης λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στο βουλευτή από τη διοίκηση του Γ.Ν Βέροιας, και συγκεκριμένα το Διοικητή κ. Ηλία Πλιόγκα, ο αριθμός των εγγραφών σπουδαστών είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Άμεση συνέπεια της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης θα σήμαινε την υποχρέωση των υποψήφιων σπουδαστών-στριων σε μετάβαση σε όμορους νόμους, για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, υφίσταται και ο κίνδυνος εγκατάλειψης των σπουδών στον κλάδο της νοσηλευτικής, λόγω μη ικανότητας ανταπόκρισης στον όγκο εξόδων που συνεπάγεται η υποχρεωτική μετακίνηση προς παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ο κ. Κωτσιόπουλος διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι θα επανεξετάσει το σχετικό φάκελο εντός της επόμενης εβδομάδας, με τα συναφή στοιχεία για την περιοχή της Βέροιας, και σε περίπτωση που το Δ.Ι.Ε.Κ στο Γ.Ν Βέροιας πληροί τις προϋποθέσεις που καθιστούν επιτακτική τη συνέχεια της λειτουργίας του, θα εξαιρέσει τη Βέροια από τις ρυθμίσεις αναστολής λειτουργίας της παρούσας απόφασης. Εντός του προσεχούς διαστήματος θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο βουλευτής ανέφερε στον κ. Κωτσιόπουλο ότι κάθε Υπουργική Απόφαση που μεταβάλλει μια υφιστάμενη κατάσταση, ακόμα και αν γίνεται υπό το πρίσμα του εξορθολογισμού, θα πρέπει μεταξύ των καθολικών κριτηρίων να συνυπολογίζει και

τις ιδιαίτερες συνθήκες της επαρχίας και το τοπικό συμφέρον, προκειμένου να μην αποψιλώνονται από υπηρεσίες. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε πλήρως ο Γ.Γ, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν κατά την επανεξέταση της υπόθεσης.