Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Νέο απορριμματοφόρο πλάγιας φόρτωσης θα πάρει ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Η αγορά ενός ακόμη απορριμματοφόρου οχήματος έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Αλεξάνδρειας και η αξία του νέου αυτού οχήματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ.

Από το Δήμο προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την αγορά ενός απορριμματοφόρου πλάγιας φόρτωσης και ο προϋπολογισμός για την αγορά φτάνει τα 319.920,00 ευρώ με τον Φ.Π.Α.. Ο διαγωνισμός ξεκινά την Παρασκευή 3 Ιουλίου και για ένα μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε θα πάρει κανά πεντάμηνο-εξάμηνο μέχρι να δούμε το νέο απορριμματοφόρο στους δρόμους, το οποίο θα είναι σαν αυτό που ήδη υπάρχει (και όποτε χαλάει υπάρχει πρόβλημα σε ένα μεγάλο τμήμα της Αλεξάνδρειας).

Η ιστορία με το απορριμματοφόρο πλάγιας φόρτωσης που ξεκίνησε την εποχή που ο δήμαρχος ήταν ο Μπάμπης Γκιόνογλου ήταν πολύ καλή ως σκεπτικό και αποδοτική στην εκτέλεσή της. Αφού με έναν μόνο εργαζόμενο (τον οδηγό του οχήματος) και με μεγάλους κάδους σε πολλά σημεία, ο καθαρισμός της Αλεξάνδρειας θα ήταν υπόθεση λίγων ωρών και μάλιστα καθημερινά.

Όμως 2 γεγονότα που προέκυψαν στην πορεία, δηλαδή η γρήγορη υποβάθμιση του σχεδιασμού που είχε γίνει (λόγω μη αγοράς νέων κάδων και ενός ακόμη απορριμματοφόρου προτού παλιώσει το πρώτο και αρχίσει να βγάζει προβλήματα, αφού θα λειτουργούσε παράλληλα και συμπληρωματικά με το πρώτο) αλλά και το θέμα με το κλείσιμο του ΣΜΑ έχουν οδηγήσει στα σημερινά προβλήματα με τα σκουπίδια στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας.