Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας μεταφορές - συγκοινωνίες

Μηχανάκια και αυτοδίδακτοι νεαροί οδηγοί: ας τους σταματήσουν πριν να είναι αργά!

Πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει σε πολλά χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και στην Αλεξάνδρεια από τη χρήση μικρών ή λίγο μεγαλύτερων μηχανών, μοτοποδηλάτων, πατινιών και αυτοκινήτων από νεαρά άτομα που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 16 έτη.

Νεαροί ηλικίας από 13 μέχρι 15-16 ετών καβαλάνε μηχανάκια, μοτοποδήλατα ακόμη και αυτοκίνητα πολλές φορές και βγαίνουν στους δρόμους χωρίς διπλώματα, χωρίς άδειες κυκλοφορίας, χωρίς πινακίδες ή με τις πινακίδες τοποθετημένες σε σημεία που τις καθιστούν δυσανάγνωστες, χωρίς κράνη, έχοντας πλήρη άγνοια των κανόνων ασφαλείας και του ΚΟΚ.

Το κακό επίσης είναι πως οι στερούμενοι άδεια οδήγησης αυτόκλητοι – αυτοδίδακτοι οδηγοί έχουν και συνεπιβάτες στα οχήματα που οδηγούν (μηχανάκια ή αυτοκίνητα).
Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με επίδειξη “ικανοτήτων” στις άκρες ή σε πλατείες των χωριών και “κλείνει” με γονείς που είτε αγνοούν πραγματικά τι συμβαίνει και που βρίσκονται τα παιδιά τους, είτε αγνοούν με επιδεικτικό και εγκληματικό τρόπο όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους και καμαρώνουν κιόλας!

Στην Αλεξάνδρεια υπάρχει επίσης πρόβλημα με τα ηλεκτροκίνητα πατίνια, τα οποία έχουν αυξηθεί σε αριθμό. Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μοιραία σύγκρουση με ΙΧ επιβατικό, όταν πατίνι μπήκε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα ανάποδα στην Ταγμ. Γεωργούλη. Και αποφεύχθηκε τόσο χάρη στα αντανακλαστικά του οδηγού του ΙΧ όσο και στο ότι ο νεαρός πρόλαβε και έστριψε το πατίνι.

Η κατάσταση αυτή πάντα υπήρχε, ας μη γελιόμαστε ή κοροϊδευόμαστε. Χρόνια τώρα. Όμως πλέον το πράγμα έχει διογκωθεί τελείως, δεδομένης και της καραντίνας απ’ την οποία βγήκαμε όλοι κάπως πιο… φορτσάτοι. Πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα και να λήξει άμεσα στο παράλογο αυτό σκηνικό, πριν να είναι πολύ αργά και στο τέλος φτάσουμε όλοι μαζί σε σημείο πάλι να “πέσουμε από τα σύννεφα” αν συμβεί κάτι δυσάρεστο…