Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εξοπλισμό στη 2η ΕΜΑΚ παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Εξοπλισμό για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων παρέδωσε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στη 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη ειδικής ένδυσης και υπόδησης των πυροσβεστών, αλλά και μια εξωλέμβια μηχανή, στολές κατάδυσης για διάσωση σε πλημμύρες, ρυθμιστές πλευστότητας δυτών, ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για δέκα διασώστες σε ορμητικά νερά, καθώς και ένα τρισδιάστατο σύστημα έρευνας βυθού.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο Α. Τζιτζικώστας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Όπως έχουμε δεσμευτεί, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή. Παραδίδουμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στηρίξαμε την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό. Παραδώσαμε νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Ενισχύσαμε την Πυροσβεστική, με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα. Αλλά και τους προηγούμενους μήνες, μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού παραδώσαμε περισσότερους από 35 τόνους υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας στις γυναίκες και τους άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, παραδώσαμε 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας, στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τους οποίους αναβαθμίζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι απαραίτητο, για να το πετύχουμε“.