Κατηγορίες
Ελλάδα κορωνοϊός

Δήμαρχος κόβει τα πανηγύρια λόγω κορωνοϊού

Χωρίς να περιμένει κάποια κυβερνητική ή υπουργική ή άλλη απόφαση αλλά και χωρίς να καθίσει να ασχοληθεί με το πολιτικό κόστος (που τόσο πολύ… “καίει” τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο) δήμαρχος αποφάσισε να μην παραχωρεί ο Δήμος άδειες για χρήση κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, δρόμους, προαύλια σχολείων, γήπεδα κλπ) για να γίνονται πανηγύρια και γλέντια τώρα το καλοκαίρι.

Οι ανησυχίες όλων είναι έκδηλες, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας (άσχετα αν – για την ώρα – τα περισσότερα αφορούν τουρίστες που έχουν έλθει στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα των συνόρων και του τουρισμού γενικότερα). Επίσης οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για εμβόλιο το λιγότερο σε δέκα-δώδεκα μήνες από τώρα, άρα τα πράγματα γενικά είναι δύσκολα.

Όσον αφορά το δήμαρχο του τίτλου της ανάρτησης, αυτός είναι ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο οποίος είναι δήμαρχος σε μια περιοχή που φημίζεται για τα πανηγύρια της κάθε καλοκαίρι, όταν επιστρέφουν στα χωριά τους χιλιάδες άνθρωποι που ζουν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Η εμπλοκή κάθε Δήμου στο θέμα των πανηγυριών και των γλεντιών που διοργανώνουν όλοι οι σύλλογοι σε δημόσιους χώρους είναι καταλυτική: αν δεν παραχωρηθεί χώρος από τα δημοτικά συμβούλια (τα οποία είναι αυτά που έχουν τον τελευταίο λόγο στη διαδικασία που ακολουθείται), τότε πανηγύρι δεν γίνεται!

Σε δήλωσή του στη σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος Μετσόβου αναφέρει: «Μετά τα τελευταία ανησυχητικά νέα που αφορούν τα κρούσματα με την διάδοση του ιού κρίνω σωστό να μην επιτρέψουμε στον Δήμο μας οποιoδήποτε πανηγύρι με μεγάλους συνωστισμους για φέτος. Έτσι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου του Δήμου για διοργάνωση πανηγυριών.

Πιστεύω ότι μπροστά στο αγαθό της υγείας ας θυσιασουμε για μια χρονιά την οποία διασκέδαση μας επιδεικνύοντας με την σταση μας ατομικη ευθύνη έναντι του εαυτού μας των διπλανών μας και του κοινωνικού συνόλου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ LOCKDOWN».