Κατηγορίες
αθλητικά Πλατύ ποδόσφαιρο

Έλλειψη ενδιαφέροντος ίσως να οδηγήσει σε παύση της δραστηριότητας του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος

Προβλήματα που πιθανόν – αν όλα πάνε στραβά – να οδηγήσουν στη διακοπή της δραστηριότητάς του αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Αστέρας Πλατέος, αφού μετά από τις συνελεύσεις που έγιναν ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα των διοικητικών της ομάδας.

Η Περισκόπηση, πέραν της παρουσίας σε μια από τις συνελεύσεις ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας, Πόλυ Καζαντζίδη.


Όπως είπε ο πρόεδρος, οι συνελεύσεις “πέρασαν” χωρίς να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή και άλλων ανθρώπων στα διοικητικά της ομάδας (πέραν αυτών που ήδη συμμετέχουν αλλά η τριετής τους θητεία λήγει) ή χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον για ανάληψη των διοικητικών από μια εντελώς νέα διοίκηση. Έτσι οι άνθρωποι που τώρα είναι στο Συμβούλιο της ομάδας έχουν λάβει την απόφαση να καταθέσουν τα βιβλία της ομάδας στην Κοινότητα Πλατέος και οι ποδοσφαιριστές που ήδη βρίσκονται στο δυναμικό να αφεθούν να ακολουθήσουν ο καθένας το δρόμο που νομίζει ότι είναι ο καλύτερος για αυτόν.

Ορόσημο για τη συνέχιση της λειτουργίας της ομάδας είναι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Και αυτό επειδή μέχρι τότε θα πρέπει να έχει λυθεί το διοικητικό, ώστε η ομάδα να μπορέσει να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας, ξεκινώντας έτσι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

Να σημειωθεί πως ο Αγροτικός Αστέρας τα τελευταία χρόνια είχε επανακάμψει δυναμικά στα τοπικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ημαθίας. Την προηγούμενη περίοδο (2019-2020) τα πήγε εξαιρετικά και βρίσκονταν στην 5η θέση της βαθμολογίας τη στιγμή που τα πρωταθλήματα διακόπηκαν λόγω του κορωνοϊού. Θα μπορούσε να είχε τερματίσει ακόμη πιο ψηλά αν δεν υπήρχαν κάποιες πραγματικά άτυχες στιγμές στα τελευταία λεπτά τουλάχιστον τριών παιχνιδιών.
Επίσης έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου όπου θα έπαιζε με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, έναν τελικό που δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού (μια εξέλιξη που απογοήτευσε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της Ημαθίας, επειδή είναι σίγουρο πως θα γίνονταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι). Ο κυπελλούχος κρίθηκε σε κλήρωση απ’ την οποία ο Αστέρας αναδείχθηκε κυπελλούχος και εκπρόσωπος της Ημαθίας στο κύπελλο Ελλάδας.

Επισημαίνεται κάτι που έχει σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας: η ομάδα του Πλατέος δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίσει πρόβλημα στα διοικητικά της. Είναι αρκετές οι ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες, που όπως φαίνεται θα αναγκαστούν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος αλλά και χρημάτων (αφού, μεταξύ μας, τα χρήματα που απαιτούνται για της συμμετοχή στα πρωταθλήματα είναι από αρκετά έως πολλά – ανάλογα με την κατηγορία και τους στόχους που τίθενται).