Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας Ημαθία

Οδηγίες προς τους δημότες για την απόρριψη οικιακών απορριμμάτων

Ο Δήμος Νάουσας καλεί τους δημότες, να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή – κυρίως κατά τους θερινούς μήνες και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν – στην απόρριψη των οικιακών απορριμμάτων τους και να σεβαστούν τα ακόλουθα:

1. Να τοποθετούν τα οικιακά απορρίμματα τους αποκλειστικά εντός των υπέργειων και υπόγειων κάδων, καθώς απαγορεύεται ρητά η απόρριψη κάθε είδους απορριμμάτων εκτός των κάδων.

Τα απορρίμματα (φρούτα, λαχανικά κ.τ.λ) θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικές, δεμένες σακούλες απορριμμάτων πριν εναποτεθούν στους κάδους ώστε να αποφεύγεται η διάλυση των απορριμμάτων (χύμα) εντός του κάδου με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη δυσοσμία των κάδων λόγω των υγρών.

2. Να τηρούν ευλαβικά το πρόγραμμα αποκομιδής όπως ορίζεται από την υπηρεσία Καθαριότητας (δηλαδή τα απορρίμματα να τοποθετούνται στους κάδους μια ώρα πριν την αποκομιδή και όχι νωρίτερα) ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση απορριμμάτων και υπερχείλιση των κάδων για μέρες μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη αποκομιδή απορριμμάτων.