Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Εμβολιασμός 45 παιδιών στην Παλαιόχωρα

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο χώρο του Νηπιαγωγείου Παλαιόχωρας του Δήμου Αλεξάνδρειας η εξέταση και ο εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο Δράσης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους».

Την επιστημονική εποπτεία είχε η κα Σωτηροπούλου Ελένη και ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που συνέταξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου καθηγήτρια Παιδιατρικής & Λοιμωξιολογίας.

Συνολικά εξετάστηκαν σαράντα πέντε (45) παιδιά ΡΟΜΑ και εμβολιάστηκαν σαράντα πέντε (45) παιδιά.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλλαν, η 3η ΥΠΕ, η Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ»,η Α΄ Παιδιατρική κλινική του ΕΚΠΑ-Π.Π.Ν. «Αγία Σοφία», το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού.

Σε δήλωσή του για τη δράση ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης αναφέρει: “‘Εχοντας παρακολουθήσει από κοντά τη δράση και με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας των πολιτών του Δήμου, προάγουμε και ολοκληρώνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη Δημόσια Υγεία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ως μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής προσφοράς.