Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας Απόστολος

Στην παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στην παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το πρόγραμμα, το οποίο από την Κυβέρνηση το χαρακτηρίζουν ως “εμβληματικό”, είναι στην ουσία ένα πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το “Φιλόδημος Ι” και θα βοηθήσει τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τους Συνδέσμους Δήμων και τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ να προωθήσουν μικρά ή μεγαλύτερα έργα μέσα από χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών (με κάλυψη απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (που θα συνδράμει με 1,5 δισ. ευρώ).

Τα έργα που οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα κάνουν σχετίζονται με έργα ύδρευσης και διαχείρισης αστικών λυμάτων, ψηφιακή σύγκλιση, προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του προγράμματος (που το χαρακτήρισε “πετυχημένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο) ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δυο κρίσιμες προτεραιότητες του προγράμματος:
«Αφενός, με την έναρξη του προγράμματος, να ενταχθούν όλα τα έργα που ήταν ενταγμένα στο ‘Φιλόδημος’, γιατί είναι έργα που έχουν σχεδιαστεί και είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες. Αφετέρου, το πρόγραμμα να ‘τρέξει’ με μεγάλες ταχύτητες, ώστε μαζί με τους πόρους του ΕΣΠΑ, να αποτελέσουν τους δύο βασικούς πυλώνες χρηματοδότησης, για την υλοποίηση των έργων των Περιφερειών και των Δήμων».