Κατηγορίες
αθλητικά ΕΠΣ Ημαθίας ποδόσφαιρο

Τι αποφάσισε για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2019/2020 η ΕΠΣ Ημαθίας

Στην απόφαση για τροποποίηση των προκηρύξεων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που διοργανώνει για την περίοδο 2019-2020 (που δεν έληξαν ποτέ αγωνιστικά λόγω του κορωνοϊού και των περιορισμών που υπήρχαν από το Μάρτιο του 2020 και μετά) προχώρησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε στη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις αφορούν επικυρώσεις βαθμολογιών, ακύρωση αγώνων, κατάργηση αγωνιστικών διαδικασιών (όπως play-off / play-out), κλπ.
Οι αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:

Για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ολοκληρώνονται οι αγώνες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 και επικυρώνεται οριστικά η κατάταξη των ομάδων, όπως διαμορφώθηκε κατά τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων. Έτσι οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και τη 16η θέση.

Καταργείται η διαδικασία των play-off και play-out για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων: α) ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ), β) ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που δεν διατηρούσαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος (ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ).

Για τη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ολοκληρώνονται οι αγώνες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 και επικυρώνεται οριστικά η κατάταξη των ομάδων, όπως διαμορφώθηκε κατά τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων. Έτσι οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και τη 10η θέση καθενός εκ των ΔΥΟ (2) Ομίλων.

Καταργείται η διαδικασία των play-off και play-out για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 και ακυρώνονται όλοι οι αγώνες της ανωτέρω διαδικασίας που είχαν διεξαχθεί μέχρι τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων: α) ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες ΔΥΟ (2) θέσεις της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου καθενός εκ των ΔΥΟ (2) Ομίλων του πρωταθλήματος (ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ, ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ, ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ), β) ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν τη 10η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου καθενός εκ των ΔΥΟ (2) Ομίλων του πρωταθλήματος (ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΝΕΑΣ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ).

Για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Ολοκληρώνονται οι αγώνες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 και επικυρώνεται οριστικά η κατάταξη των ομάδων, όπως διαμορφώθηκε κατά τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων. Έτσι οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από την 1η μέχρι και τη 6η θέση καθενός εκ των ΔΥΟ (2) Ομίλων.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που κατείχαν τις πρώτες ΤΡΕΙΣ (3) θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος καθενός εκ των ΔΥΟ (2) Ομίλων του πρωταθλήματος (ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΟΞΑ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ, ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΑΣΩΜΑΤΩΝ, ΑΕ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ) κατά τη στιγμή διακοπής τους.

Επιπλέον, ακυρώνεται η διεξαγωγή του Αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή της Β΄ και της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.