Κατηγορίες
Ημαθία Νάουσα παιδεία

Νάουσα: σάλος από την κλήση στην Αστυνομία διευθυντών σχολείων για τα βιβλία Θρησκευτικών

Στην Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, κλήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας διευθυντές σχολείων της Νάουσας επειδή στις σχολικές μονάδες που προΐστανται διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών με βιβλία που έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο (Υπουργείο Παιδείας) – ο λεγόμενος και “φάκελος Γαβρόγλου”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ημαθιώτικων και περιφερειακών ή άλλων ηλεκτρονικών ΜΜΕ αλλά και δελτία τύπου που έχουμε λάβει, οι διευθυντές των σχολείων δεν παρουσιάστηκαν και το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού όπως κι αν έχει πρόκειται για μια παρέμβαση στο χώρο της Παιδείας (που προφανώς δεν ξεκινά με την κλήση στην Αστυνομία – η Αστυνομία κάνει αυτό που ο νόμος επιτάσσει).


Κάποιοι έχουν μείνει με την εντύπωση ότι μπορούν να επιβάλλουν καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε σύγχρονη δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, στην οποία Ο ΜΟΝΟΣ που έχει δικαίωμα να καθορίζει τι θα διδάσκεται στα σχολεία είναι οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και κανείς άλλος…!

Για το συγκεκριμένο θέμα (για το οποίο ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις και σάλος και σε πανελλαδικό επίπεδο) έχουν ήδη δημοσιοποιήσει ανακοινώσεις τους με διάφορους τρόπους η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καθώς και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας.

Σύμφωνα με όσα συμπεραίνουμε από όλα όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα, όλα ξεκίνησαν από επιστολή-αναφορά της Ένωσης Γονέων που είχε κατατεθεί πριν από μήνες – η Ένωση αρνείται πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και ισχυρίζεται πως έμεινε στην προ μηνών επιστολή της. Με τη συγκεκριμένη επιστολή της η Ένωση Γονέων είχε ζητήσει να μη διδάσκονται τα Θρησκευτικά με τα βιβλία του “φακέλου Γαβρόγλου” (η απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας με την οποία είχαν εκδοθεί τα εν λόγω βιβλία είχε κριθεί ως αντισυνταγματική από το ΣτΕ).

Τι αναφέρεται στις ανακοινώσεις:

ΕΛΜΕ Ημαθίας:

“Σε άλλες εποχές που -νομίζαμε πως- αφήσαμε πίσω με την μεταπολίτευση, μας γύρισε η κλήση για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλων των Διευθυντών- Διευθυντριών των Δημοτικών – Γυμνασίων-Λυκείου του Δήμου Νάουσας επειδή διδάσκεται στα σχολεία τους, όπως προβλέπουν τα “νέα αναλυτικά προγράμματα” και οι φάκελοι μαθήματος 2018-2019, το μάθημα των θρησκευτικών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, κατέθεσε επιστολή – καταγγελία στην εισαγγελία Βέροιας με αναφορά τους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση και τους συνάδελφους – συναδέλφισσες καθηγητές θεολόγους και δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως περιέχεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τους απέστειλε, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!!!

Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Έτσι κλήθηκαν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων -ευτυχώς ως μάρτυρες κι όχι ως κατηγορούμενοι. Οι ίδιοι δεν πήγαν να καταθέσουν αναμένοντας τα αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όπως είναι ευρύτατα γνωστό, αποφασίζεται από το Υπουργείο και κανέναν άλλον θεσμό ή πρόσωπο. Ως εκ τούτου, αν κάποιος κρίνει ή θέλει να διερευνήσει τυχόν παράβαση νόμου, πρέπει να στραφεί προς το Υπουργείο Παιδείας κι όχι στους διδάσκοντες που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Η καταγγελία προς την Εισαγγελία των ίδιων των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων από την ανωτέρω Ένωση, αποτελεί ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε (Σάββατο 27\7\2020) με την Διεύθυνση Β\θμιας Εκ\σης, επισκέφθηκε (Κυριακή 28\7) το ΑΤ Νάουσας με συνοδεία δικηγόρου και μετά από έκτακτη συνεδρίαση της, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας με δικηγόρο στην αρμόδια Αντιεισαγγελέα Βέροιας (29/6/2020) ζητώντας να αξιοποιηθούν στοιχεία από το Υπουργείο και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης προκειμένου να μην αναστατωθεί η σχολική κοινότητα και να αρχειοθετηθεί η καταγγελία κατά των συναδέλφων Διευθυντών και διδασκόντων.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε πως με την επιστολή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας αλλά και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της καλεί φορείς όπως οι βουλευτές του Νομού μας, ο Δήμαρχος της πόλης, ο Μητροπολίτης κτλ να πάρουν θέση για το θέμα. Καλούμε κι εμείς λοιπόν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές, τους Δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, τον Μητροπολίτη, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων να πάρουν θέση και να μας πουν αν συμφωνούν με την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής”.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας

“Ως πρόεδρος της Ενώσεως συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Νάουσας θα ήθελα να ενημερώσω γονείς και διδασκάλους πως από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου μας, όλων των φορέων μεταξύ αυτών και της εισαγγελίας, των Βουλευτών του Νομού μας και του Δημάρχου της Πόλης μας, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την οποία ζητούσαμε να επιληφθούν του θέματος ότι οι φάκελοι μαθήματος Θρησκευτικών βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες, και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Καλέσαμε όλους τους φορείς
1) Να αποσυρθούν άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους του μαθήματος των Θρησκευτικών
με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου (έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).

2) Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων και μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέσσερις μήνες μετά από όλο αυτό και χωρίς καμία αντίδραση από τότε, σήμερα ο εισαγγελέας καλεί τους Διευθυντές των σχολείων για διευκρινήσεις σχετικά με το μάθημα. Εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν κάναμε μηνυτήρια αναφορά για κανέναν, ούτε έχουμε πρόθεση κακή για κάποιον, παρά μονάχα με αισθήματα καλής προαίρεσης να ενημερώσουμε τους γονείς για τα παιδιά μας, για το αύριο του τόπου μας.

Παρακάτω επισυνάπτουμε και την επιστολή που έχουν παραλάβει ΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου από τα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς καμία αντίδραση ή αρνητική διάθεση γι’ αυτό, ούτε λάβαμε απάντηση στην επιστολή μας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δ. Νάουσας
Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παπαθεοδώρου”

(η πρώτη επιστολή του Συλλόγου)

“Κ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ/ΝΤΡΙΑ
Όπως γνωρίζετε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018 αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες, και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Κατά συνέπεια και με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα,η μη συμμόρφωση και η επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…
Σύμφωνα με τα παραπάνω καλείστε :
1) Να αποσύρετε άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους του μαθήματος των Θρησκευτικών με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου (έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).

2) Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων και μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Σας γνωστοποιούμε πως είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου (και προσώπου), ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας.

Με τιμή
Ένωση Γονέων &Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας.”

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: «ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ;»

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ως κακόγουστο αστείο. Αυτό ίσως να φαντάστηκαν προς στιγμήν και οι διευθυντές των Γυμνασίων του Δήμου Νάουσας που κλήθηκαν τηλεφωνικά την Παρασκευή να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας. Ο λόγος; Να τους γίνουν μερικές ερωτήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών που διδάσκεται στο σχολείο τους!

Το πρωτάκουστο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά συμβάν, προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία που κατέθεσε στην Εισαγγελία Βέροιας η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, σχετικά με τα βιβλία των Θρησκευτικών. Στην καταγγελία τους αυτή η Ένωση υποστηρίζει ότι όποιος διευθυντής ή εκπαιδευτικός διδάσκει το «πρόγραμμα Γαβρόγλου» -δηλαδή του πρώην Υπουργού παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- το οποίο στην τρέχουσα σχολική χρονιά περιέχονταν στο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, παραβιάζει πρόδηλα το Σύνταγμα της Χώρας και ως εκ τούτου πρέπει να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος!
Μάλιστα με ανακοίνωση της η Ένωση Νάουσας καλούσε τους γονείς των παιδιών να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν από τους παραβάτες αποζημίωση για ηθική βλάβη!

Η Ένωση Γονέων Νάουσας με την προσπάθεια αυτή ποινικοποίησης της εκπαιδευτικής λειτουργίας και εκφοβισμού των διευθυντών και εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, επανέρχεται σε ένα «κυνήγι μαγισσών» που αποπνέει τη δυσοσμία των πρακτικών της Χούντας και προμηνύει ότι η διδασκαλία και άλλων μαθημάτων, θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα.

Ευθέως γεννάται το ερώτημα τι θέση παίρνει στην προσπάθεια ποινικοποίησης της εκπαιδευτικής ζωής ο Μητροπολίτης Βέροιας, μιας και αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών και ιδιαίτερα εξαιτίας του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Παπαθεοδώρου είναι ο ιερέας πατήρ Νικόλαος, ο οποίος θεωρούμε απίθανο να παρέκαμψε το Μητροπολίτη Βέροιας και να προχώρησε σε αυτήν την καταγγελία εν αγνοία του και χωρίς την ευλογία του.
Δυστυχώς η Ένωση αυτή που επιχειρεί να επαναφέρει το σκοταδισμό και τo φόβο, κατάφερε να εργαλειοποιήσει την Εισαγγελία Βέροιας, που διέταξε προκαταρκτική εξέταση και την Αστυνομία στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν οι 35 διευθυντές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Νάουσας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας καλεί το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρουν θέση και να ενεργήσουν, προτού καταστούν τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της Χώρας χώροι προανάκρισης εκπαιδευτικών.
Τέλος θέση στο ζήτημα αυτό καλούνται να πάρουν οι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Νάουσας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η ΕΛΜΕ Ημαθίας και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας.

Γραφείο τύπου Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ”

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

“Γονείς, Εκπαιδευτικοί και κάθε δημοκράτης πολίτης να καταδικάσουν τις ενέργειες κατά εκπαιδευτικών στη Νάουσα

Εδώ και ημέρες εξελίσσεται μία απαράδεκτη, πρωτοφανής και συνάμα αντιδημοκρατική διαδικασία εις βάρος εκπαιδευτικών-Διευθυντών Γυμνασίων στην πόλη της Νάουσας, όπως φάνηκε από τα πράγματα δυστυχώς με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας!

Έπειτα από καταγγελία της Ένωσης εκπαιδευτικοί καλούνται «διά προσωπικήν τους υπόθεσιν» στο Αστυνομικό Τμήμα της Νάουσας επειδή έπραξαν το αυτονόητο• εφάρμοσαν τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών – από το λεγόμενο φάκελο του «Γαβρόγλου» – όπως άλλωστε οφείλουν και για κάθε μάθημα.

Η καταγγελία της Ένωσης Γονέων προξενεί ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα ποιος ο λόγος μίας τέτοιας επίθεσης εκ μέρους της, σε ποια ελατήρια , ιδεολογικά, υπακούει και τι εξυπηρετεί. Γιατί μπορεί κατά τα λεγόμενά της να στηρίζεται σε απόφαση του ΣτΕ , όμως δε γίνεται να κρυφτεί η πραγματικότητα και οι σαφείς ιδεολογικές αναφορές που κουβαλά.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κίνηση αυτή εκ μέρους μερίδας Γονέων, που υποτίθεται πως ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση, την «ψυχική» υγεία και ορθή ανάπτυξη των μαθητών, πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει ολομέτωπη επίθεση εις βάρος του δημόσιου δωρεάν σχολείου, εις βάρος πρώτα και κύρια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με τις αλλαγές που πρόσφατα έφερε στη Βουλή, και ψήφισε μόνη αυτή παρά τις κινητοποιήσεις και αλλεπάλληλες αντιδράσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, με την κατάργηση των μαθημάτων των Κοινωνικών επιστημών, των καλλιτεχνικών μαθημάτων, την επαναφορά της γνωστής, κι από το πρόσφατο παρελθόν, Τράπεζας Θεμάτων και της μετατροπής του Λυκείου σε σκληρό εξεταστικό κέντρο, με αλλαγές που «ευαγγελίζονται» τη μεταρρύθμιση και την πρόοδο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από μία σαφέστατη επιχείρηση παραπέρα αποδόμησης του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά των λαϊκών τάξεων.

Αυτή είναι η εκπαιδευτική πραγματικότητα που φιλοτεχνούν οι διάφορες κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και της υπουργού των καμερών και της κλειδαρότρυπας Κεραμέως και πολύ πρόσφατα οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.
Κάτι τέτοιο ασφαλώς μαθητές και εκπαιδευτικοί το γνωρίζουν καλά. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν πως αυτά είναι τα πραγματικά, θηριώδη, προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αντιπαλεύουν. Το γνωρίζουν ασφαλώς και οι γονείς των μαθητών που είναι αυτοί που βιώνουν καθημερινά όλα αυτά τα προβλήματα για την μόρφωση και την ανάπτυξη των παιδιών τους. Το γνωρίζουν άριστα οι γονείς και τα συλλογικά τους όργανα και στην περιοχή. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πορεύτηκαν σε κοινούς δρόμους ενάντια στις πολιτικές που αποδομούν, διαλύουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο. Ωστόσο, σήμερα με τη ρομφαία του ιεροεξεταστή- που δυστυχώς κρατά η Ένωση στα χέρια της- επιχειρείται η στοχοποίηση και τρομοκράτηση διευθυντών και εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων και μάλιστα με πρακτικές που θυμίζουν έντονα σκοτεινές εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας.

Οι ενέργειες αυτές, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Νάουσας, δε συνάδουν ούτε με το ρόλο που θα έπρεπε ως συλλογικό όργανο των γονέων να διαδραματίζουν ούτε πολύ περισσότερο με τις ανάγκες για μία πολύπλευρη και ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας και τους αναγκαίους αγώνες προς μία τέτοια κατεύθυνση. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, αποτελούν συνέχεια και είναι εναρμονισμένες με κατά καιρούς παρεμβάσεις τους, χαρακτηριστικές για τη μισαλλόδοξη και ρατσιστική ρητορική τους, που δηλητηριάζουν ψυχές και δεν τις ανυψώνουν «ηθικά» , όπως διατείνονται και σίγουρα δεν εκφράζουν το αίσθημα της πλειοψηφίας των γονέων.

Απέναντι σε αυτά τα τεκταινόμενα κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος . Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλούμε εκπαιδευτικούς γονείς ,μαθητές και κάθε δημοκράτη πολίτη να καταδικάσει τη στάση του ΔΣ της συγκεκριμένης Ένωσης και να το απομονώσει .

Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο Αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, πατώντας πάνω στα πραγματικά προβλήματα, τις πραγματικές αιτίες και τους αίτιούς τους, δίχως να πέφτουν σε παγίδες σκοταδιστικής, ζοφερής, μισαλλόδοξης προπαγάνδας

ΒΕΡΟΙΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020″