Κατηγορίες
άρθρα

“1η Μάη εκπτώσεις παντού”

Κάκαρης Γιώργος

γράφει ο Γ. Κάκαρης

Κάθε Πρωτομαγιά που έρχεται, δυστυχώς καταγράφεται στην ιστορία του τόπου μας με εκπτώσεις στο αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων. Τα απανωτά χτυπήματα αυτών που πτώχευσαν τη χώρα και μας έφεραν τα μνημόνια με τα αποτελέσματα που βιώνουμε, έφεραν εκπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής και του βιοτικού μας επιπέδου. Δυστυχώς φέρανε και έκπτωση στην έμφυτη ιδιότητα του έθνους μας για υπεράσπιση στα δικαιώματα, την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στη ζωή.


Με την νέα κατάσταση που προέκυψε και με αυτούς που κυβερνάνε τώρα τη χώρα, με διακατέχει απαισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας. Απειροελάχιστες οι ελπίδες για αγωνιστική ανάκαμψη και επανακατάκτηση της ζωής που κλέψανε από εμάς και τα παιδιά μας, όσο καθόμαστε άπραγοι παρακολουθώντας ό,τι σερβίρουν τα πληρωμένα ΜΜΕ.

Όποιοι “επαναστάτες” του γλυκού νερού ακολουθούν την πεπατημένη της υπεράσπισης καρεκλών, μετατρέποντας την ελπίδα σε αξιώματα και οφίτσια, με στόχο την εξαργύρωση την επόμενη των εκλογών, αποτελούν κατάρα για τον τόπο. Κρίμα γιατί αυτά τα σύνδρομα στην πολιτική ζωή του τόπου φαλκιδεύουν τις ελπίδες για ανάκαμψη και ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Ας μην επαναπαυόμαστε και ας μην τρομοκρατούμαστε, κάνουμε πράξη το ή εμείς ή αυτοί. Αν δεν μοιραστούμε αγώνες θα μοιραστούμε ήττες. Καλό μήνα σε όλους.

Υ.Γ Φώτο από παλαιότερη πορεία, για να θυμηθούμε την προ κορωνοϊού εποχή.