Κατηγορίες
διάφορα

Όταν πας για 1.000 και καταλήγεις με 31.000.000

Μπορεί να έκλεισε τα 100 στις 30 Απριλίου του 2020, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συγκεντρώσει όχι μόνο τις 1.000 λίρες που στόχευε αλλά πάνω από 31.000.000 λίρες.

Ο λόγος για τον Captain Tom Moore, έναν Βρετανό βετεράνο πολέμου που θέλησε, μέσα στην περίοδο της καραντίνας, να κάνει κάτι για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας του. Είπε λοιπόν να συγκεντρώσει τις 1.000 λίρες (που ήταν ο στόχος του) κάνοντας 100 φορές το γύρο της αυλής του, μέχρι τη ημέρα που θα έκλεινε τα 100 χρόνια ζωής.

Όμως τα πήγε πολύ καλύτερα από όσο μπορούσε να προβλέψει, αφού και τους 100 γύρους έκανε μέσα στο διάστημα που είχε θέσει στον εαυτό του ως χρονικό περιθώριο αλλά και να πιάσει τον στόχο για να συγκεντρώσει το ποσό.
Και με το παραπάνω: αντί για 1.000 λίρες το ποσό που συγκέντρωσε είναι πάνω από 31 εκατομμύρια.

Και με το ποσό αυτό ξεπέρασε ένα ρεκόρ που κρατούσε για 40 χρόνια: το είχε ένας Καναδός (που επίσης περπάτησε ώστε να μαζέψει χρήματα για καλό σκοπό), από το 1980.
Τότε ο Terry Fox, που είχε προσθετικό κάτω άκρο είχε συγκεντρώσει 27,201 εκατομμύρια λίρες (σε σημερινές τιμές), περπατώντας μια μεγάλη απόσταση στον Καναδά.

Για την κίνησή του να βοηθήσει με το individual charity walk το ΕΣΥ της χώρας του ο Tom Moore έλαβε τιμητικές διακρίσεις από τη Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας, από τον πρωθυπουργό της χώρας του, από δεκάδες οργανώσεις, τον ύμνησαν για την κίνησή του ποιητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες της χώρας του ενώ χιλιάδες ήταν τα ευχετήρια μηνύματα που του έστειλαν συμπατριώτες του.

Το πιο εντυπωσιακό όλων ήταν ένα ευχαριστήριο που δημιούργησαν οι Βρετανοί, μια εικόνα του ιδίου του Moore που ήταν αποτέλεσμα ενός κολάζ από σχεδόν 4.000 selfie στις οποίες του υποβάλλουν τα σέβη τους με στρατιωτικό χαιρετισμό.