Κατηγορίες
Ημαθία Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Τσαβδαρίδης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: “χρέος της Πολιτείας μας να διατηρήσει ζωντανά στις νεότερες γενεές τα διδάγματα της τραγωδίας του Ποντιακού Ελληνισμού”

Σε μήνυμά του για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο βουλευτή Ημαθίας και αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρει τα εξής:

“Η επέτειος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μία ημέρα οδύνης, αλλά κυρίως μία ημέρα μνήμης για ολόκληρο το Γένος μας και την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Οι σφαγές, οι βιασμοί και οι εξορίες πάνω από 350.000 Ποντίων από τους Νεότουρκους του Κεμάλ και τους συνεχιστές του, αποτελεί μία από τις πλέον μαύρες σελίδες στην σύγχρονη Ιστορία.

Ευτυχώς, όμως, δεν κατόρθωσαν ούτε να σβήσουν τη λάμψη του ηρωισμού και της αυτοθυσίας του Ποντιακού Λαού, ούτε να βυθίσουν στη λησμονιά την αγάπη τους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ως Έλληνες, οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό το μήνυμα στην Τουρκία, ότι οφείλει επιτέλους να αναγνωρίσει ρητά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έχει ιστορικό χρέος να ζητήσει συγνώμη, για όλα τα δεινά που προκάλεσε σε έναν υπερήφανο, προοδευτικό Λαό που για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια έζησε δημιουργικά και ειρηνικά στον Ιστορικό Πόντο, παράγοντας έναν Πολιτισμό, οι ρίζες του οποίου είναι βαθιές και στέρεες ακόμα και σήμερα, παρά την τραγωδία και τον ξεριζωμό.

Αποτελεί χρέος της Πολιτείας μας να διατηρήσει ζωντανά στις νεότερες γενεές τα διδάγματα της τραγωδίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αποτελεί χρέος όλων των Ελλήνων να σπάσουν επιτέλους το απόστημα της λήθης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και να διεκδικούν διαρκώς την αναγνώρισή της από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.”