Κατηγορίες
καιρός

Την ανηφόρα “παίρνει” ο υδράργυρος – τι καιρό θα κάνει το ΣΚ

Καλό καιρό που συνδυάζεται με αύξηση της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες 4-5 μέρες και για την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας.

Το θερμόμετρο θα αρχίσει να πιάνει τριαντάρια τις μεσημεριανές ώρες από την Παρασκευή, με την υψηλότερη θερμοκρασία να προβλέπεται για το Σάββατο 16 Μαΐου και για την Κυριακή 17 Μαΐου.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν ο καιρός θα είναι καλός, η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 35°C το Σάββατο και τους 33°C την Κυριακή ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Συννεφιά πιθανόν να έχουμε τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών.

Όλα τα παραπάνω αυτή την εβδομάδα.

Την επόμενη όμως εβδομάδα (σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έως την Τρίτη 12/5 οι μετεωρολόγοι) το σκηνικό θα αλλάξει, αφού οι θερμές αέριες μάζες που θα υπάρχουν μέχρι τη Δευτέρα-Τρίτη στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια θα έλθουν σε αντίθεση με ψυχρές που θα βρίσκονται στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και θα “κατεβαίνουν” προς νότο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ασταθών καταστάσεων και κίνδυνο για φαινόμενα όπως οι χαλαζοπτώσεις.